Hondenkoekjes maken

      Geen reacties op Hondenkoekjes maken
Hondenkoekjes met leverworst en kaas (ongeveer 30 st)  

350 gram tarwebloem
160 gram havermout  
60 gram geraspte kaas (hier kun je natriumarme voor nemen)  
100 gram leverworst
2 á 3 dl bouillon (ook hier kun je kiezen voor een natriumarme variant)
Eventueel 2 teentjes knoflook (Let op de allergie, bij sommige honden)  

Alles behalve de bouillon mengen, kneden. Beetje bij beetje de bouillon toevoegen tot je een deeg hebt dat qua dikte lijkt op koekjesdeeg. Een uurtje in de koelkast laten rusten. Op een bakplaat met bakpapier kleine koekjes of (voor Sinterklaas) de letter van de hond maken.  In een voorverwarmde oven op 150 graden 1,5 uur laten bakken tot ze droog en knapperig zijn. Als ze niet droog gebakken worden zijn ze minder lang houdbaar.

Hondenkoekjes met kaas en vlees  

350 gram tarwebloem
160 gram havermoutvlokken
30 gram gesmolten spekvet
60 gram geraspte kaas
100 gram kleine stukjes spek
60 gram tartaar
275 ml. Vleesbouillon  

De tarwebloem, havermout, kaas en tartaar in een grote mengkom doen. Ondertussen de spekjes al roerend bakken tot er al wat spekvet komt, dat kan je dan al al door de ingrediënten roeren. Als de spekjes goed uitgebakken zijn mogen zij ook toegevoegd worden. Als laatste de bouillon toevoegen en er een mooi deegje van kneden. Uitrollen tot een dikte van ongeveer 25 mm. Nu leuke vormpjes uit steken eventueel bestrooien met wat muesli voor een extra krokant koekje. Bakken in ongeveer 1,5 uur op 150°C. tot ze mooi bruin en knapperig zijn.  

Hondenkoekjes met spekvet  

250 gram volkoren bloem
25 cl melk
2 eieren
150 gram spekvet
een snufje knoflookpoeder
15 cl water  

Alle ingrediënten door elkaar mixen dan in kleine bolletjes rollen en op bakplaat leggen. De oven verwarmen tot 180°C en 25-40 minuten laten bakken. Even laten afkoelen en dan kunnen ze heerlijk smullen.  

Hondenkoekjes met wortel  

2 blikjes leverpastei of 125 gram leverworst
1 grote winterwortel, ongeveer 125 gram  
|100 gram maïzena  
70 gram havermout  
300 gram bloem of volkorenbloem  
50 ml. Water  
50 ml. Zonnebloemolie of maïsolie  
2 eieren  
snufje knoflookpoeder of verse knoflook   

Alle ingrediënten gaan in een kom. Kneed ze goed door. Rol het deeg uit en met vormpjes figuurtjes uitsteken. Bakken in ongeveer 1,5 uur op 150°C. tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *