puppycursus jonge hondencursus obedience agility flyball behendigheid G&G

Sportcomplex

Arnolduspark 12
2132 CR Hoofddorp
Haarlemmermeer Noord-Holland

Correspondentie Adres :
Ravensbos 104
2134 TV Hoofddorp

Klik hier om terug te keren  naar de startpagina (Home)

Airsport Kynologen Club


Dinsdagavond
19.00 - 22.00 uur
Zaterdagmorgen
08.30 - 12.00 uur
Donderdagavond
19.00 - 22.00 uur

(april t/m november)

Openings- en trainingstijden

Wilt u meer weten?

Stuur dan een mail.

E-mailadres: ledenadmin@airsportkc.nl Cursusinformatie Flyball Klik hier voor de website van de Raad van Beheer Klik hier voor het laatste nieuws

Adressen

Afgelastingen

Evenementen

 Obedience verslagen en foto's van wedstrijden Cursusinformatie Obedience voorheen G&G Gedrag en Gehoorzaam Agility (Behendigheid) Klik hier als u wilt kijken of het veld is afgekeurd. Klik hier voor de Internationale FCI-site

Shownieuws

Klik hier voor de laatste informatie en foto reportages

Airsport Kynologen Club

Organiseert regelmatig

Evenementen

Voor hond en baas

Klik hier  voor info

Wedstrijdverslagen

Klik hier voor onze rubriek

Wedstrijdverslagen

Van en door onze leden

Klik hier voor het laatste nieuws

Bij zeer slecht weer kan het

gebeuren

dat het terrein wordt

afgekeurd.

U vindt dan hier (KLIK !)

de actuele Informatie.

Verslag Bunkerwandeling 3 mei 2015

(Klik hier voor een foto-verslag)


De Evenementen Commissie  deed weer van zich spreken met de organisatie van een  interessante wandeling door de duinen van IJmuiden. Het idee om dit te combineren met een rondleiding met een gids langs de daar aanwezige bunkers uit de tweede wereldoorlog sprak mij  en met mij kennelijk ook anderen aan gezien het aantal inschrijvingen.


Hoewel ik zelf hier regelmatig mijn hond uitlaat verdiepte ik mij tot nu toe niet in de achtergronden van de aanwezigheid van deze dikwandige betonwerken en was ik toch nieuwsgierig geraakt. Helaas waren de weervoorspellingen niet al te gunstig en zou het flink gaan regenen die ochtend en middag de  derde mei.  S‘morgens met een blik op de buienradar, wat eerst niet veel goeds voorspelde,  pakten we onze regenkleding en paraplu om toch met het nodige optimisme  af te reizen naar IJmuiden.
Met een laatste blik op de buienradar, waarbij leek alsof die ene zware bui toch over zee zou afdrijven reden we met optimisme naar IJmuiden.  Daar aangekomen  was het nog steeds droog en werden we verwelkomt  door   de gids van vandaag ‘Gerardo’. De opkomst viel wat tegen en er werd besloten  om nog 5 minuten te wachten.  Maar kennelijk lieten toch enkelen vanwege de weersvoorspelling verstek gaan.  Maar het weer viel reuze mee, alleen de eerste etappe was het wat miezerig  en op  een klein buitje na  tijdens het eerste bunkerbezoek bleef het de hele wandeling tot aan de koffietafel  in het Noordzee Paviljoen droog. De thuisblijvers hadden dus ongelijk.

Tijdens de boeiende verhalen van Gerardo en de verplaatsingen vermaakten de honden zich uitstekend en hoefden we daar nauwelijks  op te letten. Vooral de honden van Gerrit en Aad leefden zich behoorlijk uit.   We kregen uitleg over de bouw, gebruik , camouflage etc.  van de diverse bouwwerken.  Wat mij opviel tijdens de wandeling  was de graffiti en de rommel die bezoekers achterlieten. Dan zijn wij, hondenbezitters toch beter opgevoed, dan de gemiddelde recreant. Zo dat is er even uit.  Verder bleek alle inspanningen om een invasie via de Hollandse kusten te voorkomen een foute gedacht van de Duitsers. Er werd zegge en schrijven 1 schip beschoten die door de mist niet eens zichtbaar was maar door de radar was waargenomen. Het lot van dit schip bleef onbekend.


Na  het laatste bezoek aan een bunker waar de honden  vanwege de aanwezige glasscherven niet naar binnen mochten daalden we af naar het verharde pad richting de IJmuider Boulevard  alwaar de koffie op ons stond te wachten.  Maar allereerst namen  de drie Golden Retrievers  nog een ferme duik in een van de duinmeertjes.  Een wandeling die makkelijk te doen was, ook gezien de toch wel geringe hoogte verschillen die  overwonnen moesten worden.

Iedereen  was zeer tevreden.


Met dank aan de organisatoren Remco en Rune

Martin


Terug