puppycursus jonge hondencursus obedience agility flyball behendigheid G&G

Sportcomplex

Arnolduspark 12
2132 CR Hoofddorp
Haarlemmermeer Noord-Holland

Correspondentie Adres :
Ravensbos 104
2134 TV Hoofddorp

Klik hier om terug te keren  naar de startpagina (Home)

Airsport Kynologen Club


Dinsdagavond
19.00 - 22.00 uur
Zaterdagmorgen
08.30 - 12.00 uur
Donderdagavond
19.00 - 22.00 uur

(april t/m november)

Openings- en trainingstijden

Wilt u meer weten?

Stuur dan een mail.

E-mailadres: ledenadmin@airsportkc.nl Cursusinformatie Flyball Klik hier voor de website van de Raad van Beheer Klik hier voor het laatste nieuws

Adressen

Afgelastingen

Evenementen

 Obedience verslagen en foto's van wedstrijden Cursusinformatie Obedience voorheen G&G Gedrag en Gehoorzaam Agility (Behendigheid) Klik hier als u wilt kijken of het veld is afgekeurd. Klik hier voor de Internationale FCI-site

Shownieuws

Klik hier voor de laatste informatie en foto reportages

Airsport Kynologen Club

Organiseert regelmatig

Evenementen

Voor hond en baas

Klik hier  voor info

Wedstrijdverslagen

Klik hier voor onze rubriek

Wedstrijdverslagen

Van en door onze leden

Klik hier voor het laatste nieuws

Bij zeer slecht weer kan het

gebeuren

dat het terrein wordt

afgekeurd.

U vindt dan hier (KLIK !)

de actuele Informatie.

Bericht in HC Nieuws (Hoofddorpse Courant)


Kynologen Club maakt Lentewandeling


HOOFDDORP - Prachtig weer. Een prima tijdstip want niet te vroeg en niet te laat. Een mooi omgeving met veel ruimte om te rennen. En een prima afsluiting met koffie/thee, broodjes en appeltaart. De lentewandeling van de Airpsort Kynologen Club - je zou er bijna een hond voor nemen.

Het is zondagochtend 25 mei en op de parkeerplaats van de Groene Weelde (ingang Spieringweg dicht bij Vijfhuizen) verzamelt jong en oud zich met hun hond en honden. Kleine viervoeters, grote huisdieren, jonge huisgenoten, oudere gezelschapsdieren, het geheel rent door elkaar, er wordt geblaft en gestoeid en er wordt geluisterd. Zodra de baas een naam noemt, of even tegen de broekspijp aantikt, gaat het dier snel naast de wandelschoenen zitten. Alsof hij/zij zo getraind is.

Volgens Jos Hofmans, penningmeester van de Airsport Kynologen Club uit Hoofddorp (Arnolduspark) is dat ook zo. Want de wandelaars die zich vanmorgen verzameld hebben, de meesten met wandelschoenen aan en plastic zakjes bij de hand voor het geval dat, zijn hier voor de Lentewandeling en zijn allemaal lid van de Club. Hun honden zijn 'opgevoed' via een cursus.

“Maar het komt ook omdat ze hier de ruimte hebben", legt hij onderweg uit. “Ze hoeven hier hun territorium niet te verdedigen." De wandeling gaat door een deel van de Groene Weelde, het prachtige natuurgebied aan de westkant van Big Spotters Hill. De route gaat over de paden, een deel langs het water (uiteraard mogen de honden erin) en langs een aantal bordjes met vragen.

Eindpunt is het Herdenkingsbos waar koffie/thee, een sapje, broodjes en appeltaart (door een van de leden gebakken) klaar staan. Door het mooi weer, de goede organisatie, de honden die de ruimte krijgen (maar ook goed luisteren) is de sfeer er een van ontspanning en gezelligheid.
Een fraai verschil met de dag daarvoor, want zaterdag 24 mei was de dag van de behendigheidswedstrijden. Ook gezellig, daar niet van, maar wel met meer spanning.De penningmeester komt nog even terug op die 'je zou er haast een hond voor nemen'. Hij ontraadt dat zeer, ook al gunt hij iedereen zijn of haar hond.

“Als dat de reden is, dan maak je een grote fout", is zijn waarschuwing. “Wat het is niet elke dag een Lentewandeling. Eenmaal een hond, is altijd een hond en dat betekent wel wat." Vervolgens: “Het komt nog te vaak voor dat mensen 'zomaar' een hond nemen en zich niet realiseren wat daar allemaal bij komt kijken. Denk dus goed na voordat je zo'n huisdier neemt", is zijn verhaal. “En als je dan toch een hond neemt, kies dan voor een cursus. Daar steek je echt heel veel van op."

Terug